Mustafin savetnik za nastavak dijaloga u novom formatu

Faton Abdulahu, savetnik kosovskog premijera Ise Mustafe, izjavio je da je Priština spremna da nastavi razgovore sa Beogradom, ali da "srpska strana mora prethodno da primeni već postojeće sporazume."

Abdulahu je juče izjavio za Kanal Tribuna da će biti uspostavljen novi format dijalog i da će Priština tražiti od Brisela da izvrši pritisak na Beograd da primeni sporazume, prenosi "Lajmi", pozivajući se na Tribunu.

Po njemu, "budući da se ne može postići dogovor o Zajednici srpskih opština i u trenutku kada se već postignuti sporazumi ne primenjuju, postoji pretpostavka za nastavak razgovora o novim sporazumima".

U međuvremenu, "Zeri" piše da kosovska ministarka zadužena za dijalog Edita Tahiri dans putuje u Brisel kako bi sa srpskim predstavnicima razgovarala o tekekomunikacijama i katastru.

Sastanak je, prema ovom listu, sazvala EU nakon šsto su prištinski zvanicnici insisitrali da se ne može više odlagati primena sporazuma o telekomunikacijama, odnosno pitanje telefonskog pozivnog broja za Kosovo.

Svrha sastanka je da se ubrza primena tih sporazuma, navodi prištinski dnevnik.

Tanjug

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio