Srpska lista traži reakciju nadležnih zbog incidenata

...

Srpska lista najoštrije je danas osudila seriju incidenata koji su se dogodili na Kosovu i Metohiji a u kojima su mete bili Srbi i njihova imovina.

"Najoštrije osuđujemo etnički motivisane incidente koji za cilj imaju zastrašivanje i proterivanje preostalog srpskog življa sa Kosova i Metohije. Nažalost, kontinuirani nerasvetljeni napadi na srpski narod, nanose nesagledivu štetu međusobnom poverenju i suživotu,”- saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista, kako se navodi, očekuje posvećenost i reakciju policije i pravosuđa kako bi se napokon otklonio osećaj da na Kosovu pravda nije dostupna za Srbe i ostale manjine. Pravda ne zna za veru i naciju, i tako mora biti i na Kosovu, poručuju u Srpskoj listi.

"Još jednom apelujemo na sve relevantne institucije da počnu objektivno da rade svoj posao kako bi povratile poverenje i osećaj sigurnosti svim građanima koji žive na Kosovu i Metohiji, stoji na kraju saopštenja Srpske liste.

Tokom vikenda na Kosovu dogodilo se nekoliko incidenata u Donjem Petriču kod Kline je Kati Petanić-Grujić ukradena živina, domaćinstava Danila i Bobana Stepića u selu Drenovac, kod Kline opljačkana su dok je Stanislavu Vukiću u zaseoku Podgorce, kod Klokota, zapaljena kuća.

Tagovi: |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio