Tačija nije dočekao niko od Srba u Hoči

foto;Glas Amerike


Predsednika Kosova Hašima Tačija niko od predstavnika Srba u Velikoj Hoči nije dočekao tokom današnje posete. Iako su o poseti bili obavešteni, ni predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih nisu bili prisutni.

Dolazak predsednika Kosova Hašima Tačija u Hoču pratilo je pojačano obezbeđenje i grupa novinara albanskih redakcija. Od Srba iz ovog mesta niko nije došao.

Kako saznajemo, meštani su ogorčeni zbog dolaska kosovskog predsednika. Kažu da niko nije želeo da do posete dođe, ali da su u situaciji da to ne smeju javno da izgovore, pa su i ovom prilikom želeli da ostanu anonimni.

Inače, poseta Tačija bila je najavljena za 10 sati, međutim, kosovski predsednik je u selo stigao nakon sat vremena zakašnjena.

Ni predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih za opštinu Orahovac nisu dočekali Tačija, misleći da je poseta otkazana. To je za Glas Amerike potvrdio i predstavnik Udruženja Negovan Mavrić.

„Njegovo prisustvo ovde je otkazano. Mi smo hteli da pokažemo dobru volju, da mi iz porodica koji smo dirketno pogođeni možemo da sarađujemo zajedno. Hteli smo da pokažemo dobru volju da se sudbina nestalih rasvetli i da se ubrza proces, ništa više“, kazao je Mavrić kome je tokom rata kidnapovan brat Mlađan.

Tačijeva poseta Hoči, prema rečima Mavrića, dogovorena je na nedavnom sastanku predsednika Kosova sa predstavnicima Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji.


RTV Kim

Tagovi: |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio