Meštani u Suvom Grlu dobili vodovod

foto:KoSSevZahvaljujući bratstvu manastira Visoki Dečani, ali i humanitarnim organizacijama iz inostranstva i centralne Srbije, u selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, izgrađen je vodovod za deset domaćinstava, školu, zdravstvenu ambulantu i Dom kulture.

Izgradnju vodovoda čija će konačna vrednost biti 2.100 evra iniciralo je bratstvo manastira Visokih Dečana, a akciju su pomogli Srbi za Srbe sa 1.050 evra, zatim organizacija Radosti moja iz Štutgarta sa 335 evra, kao i Dečanski Fond iz Bojsija, iz SAD-a, koji je donirao 500 evra. 

Izgradnjom vodovoda iskopano je 635 metara kanala u koji je položena cev koja dovodi vodu do bazena iz kojeg se vodom snabdevaju kuće, ambulanta, Dom zdravlja i škola. 

Radove na izgradnji izvodio je meštanin Suvog Grla, Siniša Tomašević, a nadgledao ih je dečanski otac Isaija.

Iz manastira Visoki Dečani najavljuju i da je pokrenuta nova akcija prikupljanja sredstava za kupovinu većeg kombija koji bi služio za prevoz dece iz sela Suvo Grlo, Banje i Crkolez, pošto je, kako dodaju, stari kombi dotrajao.

Svi zainteresovani koji žele da prikupe sredstva za kupovinu kombija to mogu učiniti tako što će stupiti u kontakt sa ocem Isaijom putem e-mail adrese - isaijadecani@gmail.com.


KoSSev

Tagovi: |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio