Đaci iz RS pripremaju paketiće za decu sa KiM

foto:Večernje Novosti

UČENICI srednjih i osnovnih škola širom Republike Srpske prikupljaju nikoljdanske paketiće za srpsku decu na Kosovu i Metohiji.

Akciju "Humanošću za osmeh srpske dece Kosova i Metohije" organizovao je banjalučki Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije uz podršku Ministarstva prosvete i kulture RS.

Predsednik Odbora Milorad Arlov rekao je da su akciju do sada novčano i paketićima podržale osnovne škole iz Banjaluke, Prijedora, Laktaša, Šamca, Doboja, Bijeljine, Nevesinja, Sokoca, Gacka, Foče, Rudog, Petrovca, Osječana, kao i gimnazije iz Bijeljine i Doboja.

- Očekujemo još učesnika do petka, 16. decembra. Nadamo se da će biti ispunjen naš plan od 1.500 paketića i da ćemo obradovati isto toliko predškolske dece iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Srbice, Gračanice, dece sa posebnim potrebama iz Kosovske Mitrovice i dece u mitrovičkoj pedijatriji - istakao je Arlov, a prenela Srna.

On je naveo da nikoljdanski paketići sadrže slatkiše i školski pribor, a planirano je da na severu i jugu Kosmeta budu uručeni 22. i 23. decembra.

Arlov je podsetio da su akciju podržali i Auto-moto savez Republike Srpske, Republička agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge, "Krajinapetrol", Banjalučka tržnica, te je zahvalio Radio-televiziji Republike Srpske, "SO komercu" i Kancelariji Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju koji će omogućiti da paketići stignu do Kosmeta.


Večernje Novosti

Tagovi: |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio