Simić: Nema smisla čekati Prištinu za formiranje ZSO

“Krajnje je vreme da albanski politički predstavnici ispune obaveze koje su preuzeli u Briselu, kaže Slavko Simić.

Predsednik Srpske liste je to rekao povodom izjava koje su on i drugi srpski predstavnici u kosovskoj i srpskoj vladi poslednjih dana izneli, a tiču se formiranja Zajednice srpskih opština.

“Krajnje vreme da albanski politički predstavnici ispune obaveze koje su preuzeli u Briselu.Mi kao politički predstavnici Srba očekujemo da Albanci preuzmu odgovornost i implementiraju sve ono što je dogovoreno i da konačno odbace opoziciju kao izgovor”, zaključuje Simić.

Čekanje do Sretenja je za njega idealna ideja kako bi se uverili da li postoji volja i odgovornost albanskih političkih predstavnika da krenu sa formiranjem ZSO, kaže Simić.

Simić ističe da “neko namerno prolongira i opstruše ono što je temelj Briselskog sporazuma za srpsku zajednicu koja živi na Kosovu i Metohiji”.

“Srpski politički predstavnici, u koordinaciji sa našom vladom, premijerom Aleksandrom Vučićem i direktorom za KiM Markom Đurićem, pružiće snažan otpor opstrukcijama i prolongiranju, kada je u pitanju formiranje ZSO. Moramo da krenemo u konstituisanje ZSO do Sretanja jer zaista više nema smisla čekati Prištinu”, kaže Simić.


RTV Kim

Tagovi: Kosovo | ZSO | Slavko Simić |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio