Simić: Važno što pre nastaviti dijalog

foto:Srpska lista


Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić sastao se danas sa članicom Parlamenta Evropske Unije Tanjom Fajon, i tom prilikom su razgovarali o normalizaciji odnosa i nastavku dijaloga između Beograda i Prištine kao i o budućem formiranju Zajednice srpskih opština.

Kako je saopšteno iz „Srpske liste“ Simić i Fajon su se složili da se mora nastaviti dijalog i očuvati bezbednost i stabilnost građana, kao i da bi svaka politizacija problema dovela do dodatnih tenzija, a ne rešenja, i tako bi se poništio sav trud koji je do sada uložen u pregovorima između Beograda i Prištine.

„Simić je istakao da je Srpska lista snažno posvećena očuvanju mira i stabilnosti, kao i procesu nastavka pregovora između delegacija Beograda i Prištine, ali i da je veoma važno da se što pre nastavi tehnički dijalog preko koga su delegacije u prethodnom periodu pronalazile rešenja za ključne probleme srpske zajednice koja živi na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

On je naglasio da su u Briselu već odavno definisana sva ovlašćenja i oblasti kojima će se Zajednica srpskih opština u budućnosti baviti i da je implementacija sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih opština jedina mogućnost za očuvanje i prosperitet srpskog naroda.

„Simić je izrazio nadu i uverenje da Priština najiskrenije želi da omogući srpskom narodu uspostavljanje Zajednice i da očekuje jasnu percepciju Albanaca da realizacija sporazuma ne treba da bude deo problema već deo rešenja“ kaže se u saopštenju.

Članica Parlamenta EU Tanja Fajon, izrazila je nadu da će se uskoro predstavnicima Srpske liste i upravljačkom timu omogućiti nesmetan rad na izradi statuta Zajednica srpskih opština i pozvala političke predstavnike Srba da aktivno učestvuju u radu Skupštine i Vlade, kako bi oživeli institucionalni život koji bez srpskih političkih predstavnika nema političku i institucionalnu cirkulaciju.

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio