Srbi iz Kanade obezbedili pomoć KBC u Kos. Mitrovici

foto:Radio Kontakt Plus


 Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici dopremljena je humanitarna pomoć iz Montreala koju su obezbedili Srbi koji žive u ovom kanadskom gradu.

Za dečije odeljenje KBC u Kos. Mitrovici obezbeđeno je 100 kompleta posteljine a Igor Jaramaz ispred donatorske organizacije “Srpsko bratstvo” iz Montreala izjavio je da je ovo prva akcija ovakve vrste ali ne i poslednja.

“Došli smo danas da uručimo prvi paket humanitarne pomoći, ovoj vašoj bolnici, posebno dečijem odeljenju dakle reč je o posteljinama. Sto kompleta posteljina čija je vrednost oko 1.500 evra i imamo takođe u planu budući projekat a to je pomoć za intezivnu negu, biće to specijalizovni kreveti i ostala oprema,”- rekao je Jaramaz.

Direktor KBC u Kos. Mitrovici dr Milan Ivanović izjavio je da je pomoć iz Kanade dragocena jer su se ljudi u dalekoj Kanadi setili da ovde neko teško živi i doneli pomoć za koju su rekli da je početak daljih akcija.

Ivanovicvh je kazao da će nove posetljine osim odeljenja pedijatrije dobiti i dečiji odsek hiruškog odeljenja iskoristivši priliku da se zahvali gostima iz Kanade na pomoći.

Odeljenje pedijatrije jedno je od najboljih odeljenja KBC u Kos. Mitrovici. Na ovom odeljenju godišnje se obavi oko 800 prijema i 10.000 pregleda mališana sa prostora Kosova i Metohije.

Radio Kontakt Plus

Tagovi: |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio