Ivanović: Očekujem pravedno i efikasano suđenje, nisam kriv

foto:Radio Kontakt Plus

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je danas da se nada da će ponovljeni sudski postupak protiv njega, koji počinje u petak u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, biti pravedan, efikasan i da će dokazati da nije odgovoran za dela za koja je osumnjičen.

Nadam se da će ovaj postupak biti brz, pravedan i efikasan. Vrlo je važno da kroz ovaj postupak dokažem da nemam ama baš nikakve veze sa događajem za koji sam osumnjičen, važno mi je da na taj način sperem ljagu sa svog imena i da se vratim normalnom životu rekao je Ivanović.

“Nije lako posle tri godine, ali je u svakom slučaju i to bolje rešenje nego da se razvlačim po sudovima i dokazujem nešto što je svakome jasno, kada kažem svakom mislim na svakog Albanca i Srbina koji na Kosovu i Metohiji živi ali i na strance koji su bili na Kosovu i bili u kontaktu sa mnom. Svakome od njih jasno je da ja ne mogu da imam bilo kakve veze sa tim,”- naglasio je Ivanović u izjavi za Kontakt plus.

Ponovno suđenje Ivanoviću počeće u petak u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici iznošenjem uvodnih reči tužioca i odbrane. Ročišta su zakazana do kraja juna i do tada bi trebalo da bude  održano ukupno dvanaest nakon čega će uslediti letnja pauza.

Suđenje Ivanoviću vraćeno je na početak odlukom Apelacionog suda u Prištini koji je poništio prvostepenu presudu kojom je on bio osuđen na devet godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, preko osamdeset svedoka saslušano je u prvostepenom sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

Ivanović se nalazi u kućnom pritvoru u svom stanu u Kosovskoj Mitrovici.

Radio Kontakt Plus

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio