Poslanici Srpske: Predsednik  liste je Simić, Jablanović se samoproglasio

Sastanak predstavnika Srpske liste


Aleksandar Jablanović je falsifikatima u kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji preuzeo ulogu predsednika Srpske liste, bez saglasnosti Slavka Simića, kojem je 2015. godine predao ovlašćenja predsedavajućeg, saopštili su poslanici te liste.

Srpski poslanici u kosovskoj skupštini obavestiće Centralnu izbornu komisiju da ne priznaju nikakvu manipulaciju na mestu predsednika liste.

"Ja nisam dao saglasnost Aleksandru Jablanoviću. Srpska lista je parlamentarni politički subjekat i subjekat koji participira u vladi i nelogično je da u kancelariji za registraciju političkih subjekata dođe neko i promeni predsednika Srpske liste, a da pritom ni ta kancelarija ne obavesti predsednika da je došlo do promene. Očigledno je da je postojala neka snažna politička podrška iz prištinskih institucija i očigledno je, nažalost, da su se nekom obećali", rekao je predsednik Srpske liste Slavko Simić.

Poslanička grupa Srpske liste najoštrije osuđuje novi pokušaj političkog prevrata koji, "nastoji da izvede samozvanac Aleksandar Jablanović, lažno se predstavljajući" kao predsednik te političke organizacije."Predsednik Srpske liste je Slavko Simić. Aleksandar Jablanović se samoprograsio za predsednika, bez podrške srpskih poslanika. Pokušao je da obmane i izmanipuliše Kancelariju za registraciju političkih partija", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Poslanici Srpske liste su od predsednice kosovske Centralne izborne komisije Valjdete Dake i direktorke Kancelarije za registraciju političkih partija u CIK-u zatražili da potvrde da je Slavko Simić predsednik Srpske liste.

Poslanici Srpske liste u dopisu koji je upućen zvaničnicima CIK-a "osporavaju Aleksandru Jablanoviću da predstavlja i manipuliše Srpskom listom".

Ovaj zahtev potpisali su svi srpski poslanici u kosovskoj skupštini osim Slobodana Petrovića.

RTS

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio