Petrović: SLS će imati najmanje jednog poslanika

foto:RTV Kim

“Mi sigurno imamo jednog poslanika, ali da budem iskren nismo zadovoljni razultatom”, kazao je za RTV Kim, predsednik SLS-a Slobodan Petrović, dan nakon parlamentarnih izbora na Kosovu.

Petrović podseća da se još uvek čeka na konačne rezultate i da će njegova stranka možda osvojiti i više od jednog rezultata. Biračima koji su glasali za SLS na jučerašnjim izborima je zahvalio.

“Očekivali smo mnogo bolji rezultat, međutim, ako se uzme u obzir činjenica da su kampanja i sam dan glasanja bili takvi kako se ne pamti, mislim da je i ovaj rezultat veliki rezultat za Samostalnu liberalnu stranku”.

Petrović ne isključuje mogućnost saradnje sa predstavnicima Srpske liste koji su dobili najveću podršku unutar srpske zajednice na izborima.

“Sve političke opcije koje rade na itneresu i jačanju kvaliteta života naše zajednice će biti naši partneri, odnosno naši saradnici, tako da kod nas nema velikih nejasnoća”.

Što se albanskih stranaka tiče, za Petrovića je bilo očekivano da najviše glasova dobije koalicija koju predvode Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj.

“Mislim da su očekivanja bila veća od ljudi koji čine tu koaliciju. Ali ono što je za mene iznenađujuće to što ima puno nevažećih llistića i uslovnih listića što dodatno ulliva sumnju u rezultate” kazao je predsednik SLS-a.

Petrović ističe da je suviše rano govoriti o tome ko bi mogao da formira vladu Kosova.

“Mislim da je pametno da prvo sačekamo konačne izborne rezultate I da vidimo ko će biti u prilici da formira vladu. Sad je jasno da nijedna partija neće moći sama da formira vladu. Biće to koalicija ili čak šira koalicija”, zaključuje Petrović.


RTV Kim

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio