Alternativa: Bez podrške koaliciji čiji je kandidat Haradinaj

foto:AFP

Lideri kosovske političke inicijative "Alternativa" Mimoza Kusari-Ljilja i Iljir Deda oglasili su se povodom juče održanih prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, rekavši da ostaju u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) i Alijansom za novo Kosovo (ANK) formiranoj pre izbora.

Gradonačelnica Đakovice Kusari-Ljilja je izjavila da "Alternativa" ne razmatra saradnju ni sa jednom drugom koalicijom, prenosi prištinska televizija "Klan Kosova".

Suosnivač "Alternative" Deda je putem Fejsbuka naveo da njihova inicijativa neće pružiti podršku PAN koaliciji Demokratske partije Kosova (PDK), Alijanse za budućnost Kosova (AKR) i Inicijative za Kosovo (IK).

Kandidat za premijera ove "ratne koalicije" je Ramuš Haradinaj, bivši komandant OVK kojeg Srbija traži zbog ratnih zločina na Kosovu i Metohiji.

"Uveravam vas da će naša koalicija ostati ujedninjena i da neće podržati PAN ni kao blok ni kao pojedinačne entitete", izneo je Deda na ovoj društvenoj mreži.

Lider DSK i bivši kosovski premijer Isa Mustafa, obratio se glasačima putem Fejsbuka navodeći da će se njegova stranka u narednom periodu osvrnuti na izborne rezultate i analizirati ih, ali da neće donositi nikakve odluke pre nego što Centralna izborna komisija (CEC) ne objavi konačne rezultate, prenosi prištinski sajt "Telegrafi".


Tanjug

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio