Član PO Opštine Peć oslobođen uz novčanu kaznu

foto:radio Goraždevac

Član PO Opštine Peć Ranko Zdravković pušten je juče iz pritvora uz novčanu kaznu od 750 evra za ometanje izbornog procesa.

Zdravković je kazao da mu nije jasno zašto je kažnjen ni zbog čega je priveden.

"Ni sam ne mogu da verujem šta se desilo. Glasao sam na biračkom mestu, odradio svoj deo posla kao građanin i udaljio se od biračkog mesta pedesetak metara, gde sam sedeo sa ostalim građanima. Kola su mi parkirana na pedeset do sedamdeset metara od biračkog mesta, međutim neko je dao dojavu kako ja lobiram za Srpsku listu. Sada čekam rešenje koje je preinačeno u novčanu kaznu od 750 evra u zamenu za kaznu zatvora", rekao je Zdravković.

Predsednik PO Opštine Peć i odbornik u lokalnom parlamentu po kosovskom sistemu Miloš Dimitrijević rekao je da je privođenje Zdravkovića udar na sve Srbe koji ovde žive.

"Ovo je bio samo jedan atak na nas koji radimo za interese Srpske liste i interese Srba na ovim prostorima, koji su već ubedljivo pobedili na ovim parlamentarnim izborima. Ovo što se desilo je sramni čin policije i onih ljudi koji su prijavili. Želim da se zahvalim pravnom timu koji je bio spreman da pomogne Zdravkoviću i svim Srba koji ovde žive, jer ovo nije bio pritisak samo na Ranka nego na sve nas. Ovo što se desilo Zdravkoviću može sutra svima nama da se desi", rekao je Dimitrijević.


Radio Goraždevac / RTV Kim

Tagovi: Kosovo | izbori |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio