Severna Mitrovica dobila novu autobusku stanicu

Autobuska satanica u Mitrovici


Predstavnici Evropske unije na Kosovu predali su na upravljanje lokalnoj samoupravi u severnom delu Kosovske Mitrovice novoizgrađeni objekat autobuske stanice. U taj i još dva projekta u severnom delu Mitrovice, Evropska unija uložila je 1,2 miliona evra.

Nova autobuska stanica u severnom delu Kosovske Mitrovice je prva te vrste izgrađena na Kosovu i Metohiji nakon sukoba 1999. godine. Ovaj deo grada, od pre nekoliko godina funkcioniše kao samostalna opština i očekuje nove objekte.

"Naravno da ovo nije poslednje što ćemo raditi i uraditi. Nećemo stati sa radom, jer nas na to obavezuje odgovornost koju su nam dali građani. Projekti izgradnje nove hale sportova, zgrade opštine i vatrogasne stanice pokazaće da mi ne dajemo lažna obećanja, već ih ostvarujemo", navodi Goran Rakić, predsednik opštine Severna Kosovska Mitrovica.

U gradnju autobuske stanice utrošeno je 434.000 evra.

"EU je posvećena podršci opštini Severna Mitrovica i kroz druge projekte koji će se implementirati u budućnosti. Samo kroz IPA projekte Severna Mitrovica je u proteklom periodu realizovala projekte u iznosu od preko 10 miliona evra. A u budućnosti ćemo investirati još oko tri miliona evra u projekte razvoja severa", naglašava Apostolova.

Sredstvima Evropske unije u severnom delu Mitrovice obnovljen je deo parkova i rekreativnih površina i renoviran Zdravstveni centar.

RTS

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio