Orlovi lete u Rusiju, Srbija na SP 2018

Reprezentacija Srbije


U fenomenalnom ambijentu, pred više od 40.000 gledalaca, Srbija savladala Gruziju i vratila se na mapu najboljih selekcija sveta

Noć na koju je Srbija čekala punih osam godina, noć kada Srbija slavi plasman na Svetsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Rusiji. Povratak Orlova na mapu najboljih selekcija sveta ispratilo je u fenomenalnom ambijentu više od 40.000 gledalaca,

Prvi deo igre protekao je praktično bez pravih prilika, vodila se prava rovovska bitka. Gosti opredeljeni na odbranu čekali su trenutak kako bi ugrozili gol Stojkovića iz nekog kontra napada, a mi smo do najozbiljnije prilike došli preko Tadića, pred kraj poluvremena, kada je Makaridze odbranio njegov udarac.

Nastavak je doneo bolju, agresivniju Srbiju. Pokušao je prvo Mitrović glavom, pa Ivanović posle kornera, nekoliko veoma izglednih situacija kada smo pomislili da je realizacija neminovnost. Sreća i Makaridze čuvali su Gruziju. U igru je umesto LJajića ušao Prijović, sada smo bili još ofanzivniji. I sada se činilo samo da je pitanje vremena kada ćemo najzad pastu bedem Gruzije. Dočekali smo 74. minut, sevnula je naša kontra, akcija iz tri poteza koju je završio Prijović,klizajući na drugoj stativi pogodio je suprotni ugao sada nemoćnog Makaridzea. Gol koji je podigao sve na stadionu, podrhtavale su tribine našeg najvećeg stadiona.

Usledila je nova izmena, sada je iz igre izašao Aleksandar Mitrović, a vezu je pojačao Milivojević.Trebalo je sačuvati prednost,a na ruku nam je išao i rezultat iz Kardifa gde je Republika Irska vodila protiv Velsa, Matematika je govorila da nam je praktično i bod bio dovoljan za direktan plasman u Rusiju, ali Orlovi su hteli pobedu. I sačuvali smo je, rutinski, većim posedom lopte, igrom koja nas je podsetila na one trenutke kada smo superiorno osvajali bodove i korak po korak išli ka konačnom cilju. 

Srbija ide u Rusiju, Srbija je među 32 selekcije sveta, Srbija je zaslužila da se raduje. Misli nam sada idu ka Moskvi, gde će 1. decembra biti održan žreb grupa za Svetsko prvenstvo. Da,vidimo se u Rusiji 2018! Tamo nam je i mesto.Srbija slavi!

Pre 18. godina, takođe 9.oktobra, tada reprezentacije SR Jugoslavije ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo koje se 2000. održavalo u Belgiji i Holandiji, a Stojković, Savićević, Đukić, Đorović, Jokanović, Jugović, Kralj...učinili su to u Zagrebu, pred krcatim Maksimirom. Junački remi (2:2) sa igračem manje (isključen bio Mirković) koji ostaje zapisan kao „istorijski“, vredan velikog poštovanja. I ova oktobarska noć ostaće u sećanju svih ljubitelja fudbala, jer sada Srbija, uspela je da ostvari san dug osam godina i naciji podari učešće na samitu najboljih selekcija sveta.

FSS

Tagovi: |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio