“Prvarice” poklon Novog Sada prvacima u Gračanici

Delegacija Novog Sada sa djacima u Gračanici

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i pomoćnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju PetromPetkovićem, obišao OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici.

Gradonačelnik Vučević je uručio knjige „Prvarice“ đacima prvacima, kao poklon građana Novog Sada.

„Radi se o skromnim poklonima, ali su jedan lep uvod u početak školovanja i odrastanja naše dece, upoznavanje maternjeg jezika i ćiriličnog pisma. Zahvalan sam svim ljudima iz Gračanice, kao i direktorima škola na gostoprimstvu i bilo je zadovoljstvo upoznati ove sjajne klince iz četiri prva razreda. Kada vidite ovu decu, ona su vam sigurnost za budućnost, odnosno najbolji pokazatelj kuda treba dalje da idemo. Njihovi osmesi su jedini razlog zašto se borimo i čemu treba da težimo“, rekao je gradonačelnik Vučević za sajt opštine Gračanica.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković istakao je da nema jačeg i snažnijeg pokazatelja prisustva države Srbije na Kosovu, od prisustva i punog funkcionisanja naših institucija.

„Pored mnogih naših institucija, socijalne politike, zdravstva, lokalne samouprave, kulture, od posebnog značaja su i institucije obrazovanja. Zbog toga smo danas u Gračanici, u školi Kralj Milutin da damo punu podršku svim zaposlenima, pre svega našoj deci. Ono što bih morao posebno da naglasim, jeste i taj primer lične inicijative, taj osećaj odnosa i ljubavi prema našem narodu, i upravo takav primer podrške nam više godina pruža i gradonačelnik Vučević“, rekao je Petković.

Značaj današnje posete i dodela poklona mališanima, itekako je od velikog značaja. U prilog tome, đaci prvaci otpevali su gostima par pesmica, kao zahvalnost jer i na njih neko misli.

Saopštenje

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio