Gračanica: Požar u kući Stojanovića

Ilustrativna fotografija


U porodičnoj kući Dragana Stojanovića u Gračanici izbio je požar. Vatrogasna jedinica iz Lapljeg sela je intervenisala i požar je ugašen. Međutim, veći deo kuće je uništen. U trenutku izbijanja požara šest članova ove porodice nalazilo se u kući, a na sreću niko nije povređen. Pretpostavlja se da je uzrok požara dotrajala instalacija.

"U sedam sati probudio nas je prolaznik koji je vodio dete u vrtić. Srednji sin i ćerka bili su u sobi i gledali televiziju, dok je najstarija ćerka u 6 sati i 20 minuta krenula u školu. Izašla je na tu stranu i tada ništa nije primetila. Deca koja su bila u sobi počela su da viču da gori kuća. Kada sam izašla, otvorila sam vrata, prošla sam do dela prostorije i videla da lamperija gori, kada sam nogom lupila vrata ugledala sam ogroman plamen," kazala je Marina Stojanović.  

"Gornji deo kuće je izgoreo, krov i grede su skoro izgorele," dodaje.

Vatrogasna služba iz Lapljeg sela blagovremeno je reagovala i uspela da lokalizuje požar, kako ne bi zahvatio i drugi deo kuće.

"Dojavu o zapaljenoj kući dobili smo oko sedam sati i deset minuta. Krenuli smo sa dva vatrogasna vozila, požar je bio u razbuktaloj fazi, a na svu sreću sprečili smo na vreme da se požar proširi i na ostali deo kuće," rekao je šef smene vatrogasne službe u Lapljem selu Goran Stanojević.

Sedmočlana porodica Stojanović živi od minimalca, a troje od petoro dece boluje od astme, za čije lečenje Stojanovići nemaju novca.

RTK2

Tagovi: |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio