Treći „Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival“

....


Treće izdanje „Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala“ (KMMFF) svečano će sutra, 13. decembra u 19. časova, otvoriti Miroslav Mogorović, direktor i selektor Festivala i mlada glumica Jovana Gavrilović, koja igra jednu od glavnih uloga u filmu „Rekvijem ѕa gospođu J.“, srpskom kandidatu za Oskara.

Odmah nakon svečanog otvaranja biće prikazan film Emira Kusturice „Na mlečnom putu“ u kojem pored reditelja glavne uloge igraju Monika Beluči, Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

Tokom predstojećeg „Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala“, koji će se pod sloganom „Ovde!” u organizaciji Evropskog kulturnog foruma održati od 13. do 15. decembra u Domu kulture „Gračanica“, biće prikazano ukupno 14 filmova.

Domaći film je i ove godine u prvom planu na Festivalu, a publiku očekuju vredna i zapažena ostvarenja srpske, ali i crnogorske kinematografije. Prvog festivalskog dana od 17 časova biće prikazan film „Igla ispod praga” reditelja i scenariste Ivana Marinovića, „prava poslastica za ljubitelje crnog humora“ – kako je o filmu pisao čuveni časopis Hollywood Reporter. Glumačku ekipu ostvarenja čija estetika podseća na stare italijanske filmove, ali i na radove Živka Nikolića, predvodi Nikola Ristanovski, a pored njega igraju Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev i mnogi drugi. Istog dana, odmah nakon svečanog otvaranja (19h), publika će uživati u već pomenutom ostvarenju reditelja i scenariste Emira Kusturice „Na mlečnom putu“, koji je svetsku premijeru imao prošle godine na 73. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Tagovi: |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio