Hala u Lapljem selu završena, još ne služi nameni

Hala u Lapljem Selu, (foto: RTK2)

Nakon pet godina sportsko-kulturni kompleks u Lapljem Selu konačno je zavšen, ali još uvek ne služi nameni.

Naime došlo je do propusta pri izvođenju radova koji su stopirali otvaranje ovog sportskog kompleksa, kažu iz direktorijata za urbanizam u Gračanici.

Radovi na izgradnji kulturno-sportskog kompleksa u Lapljem Selu počeli su 2012. godine. Iako je završetak ovog objekta predviđen za 2014. godinu, radovi su završeni marta ove godine. Iz opštine Gračanica ističu da hala još uvek nije otvorena zbog propusta koji su napravljeni pri izvođenju radova.

,,Ove nedelje treba da izvršimo i tehnički prijem vezan za priključenje na električnu mrežu. Što se papirološkog dela tiče, sve je završeno od strane KEDS-a i opštine Gračanica. Ono što je najveći problem koji imamo jeste prokišnjavanje krova. Mi smo to uočili pre dva meseca, imamo i izveštaj od strane opštinskih službenika i sigurno da mi nećemo prihvatiti ovaj kompleks dok se ovaj problem ne reši. Oni su u više navrata sanirali krov, ali to i dalje prokišnjava. Ko je odgovoran za to? S obzirom da znamo da je ovaj projekat finansirala EU, a turska kompanija izvodila radove na terenu, odgovornost snosi kompanija koja je izvodila radove", rekao je Dejan Jovanović, direktor za urbanizam.

Iz kancelarije EU na Kosovu potvrđuju da su primetili nedostatke pri izvođenju radova. Zbog vremenskih uslova radovi su odloženi ali iz Kancelarije napominju da očekuju njihov završetak.

"Sportska hala u Lapljem Selu završena je marta 2017. godine. Nije u upotrebi jer opština još uvek nije omogućila povezivanje na električnu mrežu. Obavešteni smo da opština priprema poseban ugovor sa KEDS-om i da će hala uskoro biti priključena na električnu mrežu. Opština takođe mora da postavi osoblje za održavanje opreme u zgradi, (uglavnom mehaničke i električne) da preuzime zgradu, takođe da obezbedi sigurnost”, navela je Dinka Živalj, portparolka Kancelarije EU na Kosovu za RTK2.

U odgovoru Kancelarije EU na Kosovu je navedeno da je angažovan nezavisni inženjer da prati popravke i proveri da li je krov pravilno zatvoren.

,,Nadamo se da će ove investicije u vrednosti od 4 miliona evra biti uskoro iskorišćene, tako da ljudi iz opštine Gračanica mogu u potpunosti iskoristiti ovaj moderan objekat."

U sklopu sportske dvorane kapaciteta 2.500-3.000 mesta, predviđeni su i košarkaški, teniski i fudbalski tereni na otvorenom. Ovaj projekat, osim sportske hale, obuhvata i akva park, amfiteatar, sportsku gimnaziju, hotel i hostel u opštini Gračanica. Ukupna površna kompleksa, koji je obuhvaćen projektom, iznosi 13.700 m2.

RTK2

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio