Mitrovica: Počeo Novogodišnji vašar

Foto: Kontakt plus radio

 
U Kosovskoj MItrovici danas je svečano otvoren prvi  Novogodišnji vašar,  koji ima za cilj promociju privatnih preduzetnika iz mitrovačkog regiona ali i ostalih krajeva Kosova.

Novogodišnji vašar svečano su otvorili gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i predstavnik kancelarije Evropske unije na Kosovu, Miha Pezelj.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić istakao je značaj jačanja privatnog sektora, jer se na taj način, kako je rekao jača i opština, koja će opet, sa svoje strane, nastaviti da podržava privatan biznis.

“Po prvi put se u opštini Severna Mitrovica organizuje jedna ovakva manifestacija gde privatnici sa severa Kosmeta, ali iz drugih opština južno od Mitrovice izložili svoje propizvode i pokazali koliko je bitno jačani privatni sektor jer se tima jača i kapacitet opštine”, rekao je Rakić.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić naglasio je potrebu za brigom o najmlađima.

“Naš osnovni zadatak je da brinemo o najmlađima i svi naši napori će biti usmereni na poboljšanje uslova života naše dece. Današnji dan pokazuje da mislimo na najmlađe, obzirom da je najveći broj štandova namenjen njima”, rekao je Spirić.

On je napomenuo da je ljudima koji su danas izložili svoje proizvode na vašaru potrebna svakodnevna podrška, a ne samo krajem godine.

Spirić je najavio da će već 13. januara biti održana manifestacija “Ulica otvorenog srca”, koja takođe stvara prostor za private preduzetnike.

Predstavnik kancelarije Evropske unije na Kosovu, Miha Pezelj napomenuo je da se ekonomija na Kosovu i dalje razvija, ali još uvek postoje biznisi koji se suočavaju sa poteškoćama, a EU podržava razvoj i unapređenje tih biznisa.

Organizatori dvodnevnog Novogodišnjeg vašara su opština Severna Mitrovica i Regionalna Agencija za Razvoj - Sever, uz podršku kancelarije Evropske unije na Kosovu.

Tokom trajanja vašara, građani će, pored degustacije domaće hrane, rakije, vina, piva, biti u prilici da uživaju i u muzičkom programu, a za najmlađe su obezbeđeni i dečji animatori.


Kontakt plus radio

Tagovi: |

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio