Popović sa Lokalnim savetima o trenutnom stanju u naseljima

sa sastanka sa Lokalnim savetima

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanke sa predstavnicima Lokalnih saveta sa teritorije opštine Gračanica. Jedna od tema bila je aktuelna bezbednosna siutacija.

Na razgovor su došli predstavnici svih 18 Lokalnih saveta koji su predsednika opštine Gračanica izvestili o zatečenom stanju u svojim mestima.

Lokalni saveti su u protekle dve nedelje radili na izveštaju o ukupnom broju porodica u mestu koje predstavljaju, broju socijalno ugroženih porodica, zatim broju poljoprivrednika, studenata i diplomaca i drugim bitnim podacima o mestu u kojima žive.

Prema izveštaju Lokalnih saveta najveći problemi su socijalne i egzistencijalne prirode. 

„Jedan od najvažnijih zadataka biće da na osnovu dobijenog izveštaja stvorimo jasnu sliku o svim mestima u opštini Gračanica i potom naprivimo strategiju njihovog ravnomernog razvoja, što će doprineti prelazak iz ruralne u urbanu sredinu“, kaže predsednik Opštine Srđan Popović.

Jedna od tema današnjeg razgovora prvog čoveka opštine Gračanica sa predstavnicima Lokalnih saveta bila je i aktuelna bezbednosna situacija, posebno nakon ispisivanja grafita i poruka uvredljivog sadržaja na školskoj zgradi u Ugljaru.

Prestavnici Lokalnog saveta iz Ugljara kazali su da je taj necivilizovan čin uznemirio meštane Ugljara, a predsednik Popović ih je još jednom pozvao da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije.

Predstavnici Lokalnih saveta preneli su da su građani nezadovoljni stepenom bezbednosti, zbog čestih krađa i incidenata u proteklom periodu.

Saopštenje

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio