Crnogorski premijer sutra na Kosovu

Duško Marković


Premijer Crne Gore Duško Marković boraviće sutra na Kosovu. Markoviću će biti priređen doček i na prištinskom aerodromu i u Vladi u Prištini.

Marković bi sutra trebalo da doputuje u Prištinu rano ujutru. Kako je predviđeno, na prištinskom aerodromu „Adem Jašari“ dočekaće ga ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli zajedno sa crnogorskim abasadorom na Kosovu Ferhatom Dinošeom i abasadorom Kosova u Crnoj Gori Skenderom Durmšijem.

Ispred zgrade Vlade Kosova, Markoviću će biti priređen svečani doček od strane njegovog kosovskog kolege Ramuša Haradinaja. Potom je predviđen sastanak dve delegacije.

Tokom boravka u Prištini, crnogorski premijer će razgovarati i sa predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem, a predviđen je i sastanak sa predstavnicima preduzeća u Industrijskoj zoni u Prištini.

Očekuje se da glavna tema razgovora sa predstavnicima kosovskih vlasti bude nerešeno pitanje granične linije sa Crnom Gorom.

Pred dolazak na Kosovo, Marković je kazao da Podgorica nema otvorenih pitanja sa Prištinom, a što se tiče pitanja demarkacije on je ponovio stav Crne Gore da je za njih to pitanje okončano.

Kim radio

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio