Muftija beogradski:Kosovo je kolevka Srbije

Islamska zajednica Srbije ima poštovanje prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću I relativno dobre odnose sa vlastima u državi, kaže muftija beogradski I vojni, Mustafa Jusufspahić, I ističe da bi ta verska zajednica volela da se uvaže I njena mišljenja, kada je u pitanju Kosovo.

Vučić:Razgovarali kada da nastavimo dijalog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas u Sofiji razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem kada će biti nastavljen dijalog u Briselu.

Kosovska vlada osudila skidanje zastave sa konzulata u Strazburu 

Kosovski konzul u Strazburu Edon Kana objavio je na svom Fejsbuk profilu da je sa zgrade konzulata Prištine u tom gradu skinuta zastava i oštećen grb, a privremene kosovske institucije su osudile ovaj incident ocenivši ga neprihvatjvim.

Rama za zajedničku spoljnu politiku Tirane i Prištine

Albanski premijer Edi Rama izneo je ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika.

Igor Simić: Najpre formiranje ZSO, pa ostalo

Srbi 1.767 dana čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština, kao i na ispunjenje ostalih uslova iz koalicionog sporazuma kako bi unapredili život na KiM, kaže za RTS poslanik Srpske liste Igor Simić. Pitanje demarkacije sa Crnom Gorom treba u budućnosti rešavati, smatra Simić.

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio