Podrška malim proizvođačima, nastavak saradnje sa velikim

Sa skupa o poljoprivredi“Sektor poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja sa preko 10 odsto učestvuje u bruto domaćem proizvodu, zbog čega ovo resorno ministarstvo ima veliki značaj za kosovsku ekonomiju. Skoro 27 odsto ukupnog broja zaposlenih je zaposleno u sektoru poljoprivrede“, istakao je resorni ministar Nenad Rikalo.

Kuoći: Transformacija BSK uz očuvanje multietničkog sastava

General Salvatore Kuoći, Foto: KiM radioKomandant Kfora Salvatore Kuoći izjavio je da je transformacija Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova političko pitanje i da odluku o tome treba da donesu institucije Kosova, uz promenu Ustava i očuvanje multietničkog sastava tih snaga.

Gračanica: Konstituisan lokalni parlament, Popović položio zakletvu

Srdjan Popović, novi predsednik opštine Gračanica, foto: KiM radioOpština Gračanica dobila je danas novi saziv lokalnog parlamenta nakon što su odbornici položili zakletvu. „Nas su birali meštani i dugujemo im poverenje“, rekao je novoizabrani gradonačelnik Srđan Popović.

Gucati: Peticija za promenu Zakona o Specijalnom sudu, suditi i Srbima

Hisni GucatiPredsednik Udruženja ratnih veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova Hisni Gucati najavio je organizovanje peticije za promenu Zakona o Specijalnom sudu, kako bi se to telo bavilo zločinima koje su na Kosovu počinili i Srbi.

Đurić: Naš je posao da podržimo privrednu saradnju s Prištinom

Marko DjurićDirektor Kancelarije Marko Đurić rekao je da je Srbija ponudila saradnju vlastima u Prištini, posebno privrednu, te da očekuje odgovor druge strane.

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio