Rama za zajedničku spoljnu politiku Tirane i Prištine

Albanski premijer Edi Rama izneo je ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika.

Igor Simić: Najpre formiranje ZSO, pa ostalo

Srbi 1.767 dana čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština, kao i na ispunjenje ostalih uslova iz koalicionog sporazuma kako bi unapredili život na KiM, kaže za RTS poslanik Srpske liste Igor Simić. Pitanje demarkacije sa Crnom Gorom treba u budućnosti rešavati, smatra Simić.

U toku humanitarni turnir za Ivonino lečenje

U organizaciji Omladinske organizacije „Omladina napred“ u Gračanici se održava humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Igrajmo za Ivonu“. 

Vučić za Rojters: Za KiM moguće samo kompromisno rešenje

eško da bi Srbi priznali nezavisno Kosovo u zamenu za članstvo u Evropskoj uniji, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Rojters i istakao da samo kompromis može izvesti srpsku pokrajinu iz stanja "zamrznutog konflikta".

Smaka: Nezavisnost Kosova nije zadovoljila Albance

Iako su imali potrebu da se osamostale, Albanci na Kosovu proglašenjem nezavisnoti nisu dobili ono što su očekivali, kaže član predsedništva AAK Riza Smaka. Rada Trajković smatra da se Albanci ni identiteski nisu odredili i da još uvek ne znaju da li su za Veliku Albaniju ili za samostalno Kosovo. To se, kaže, najbolje vidi kroz poštovanje sopstvene zastave.

Copyright(c)2016. KosINFO. All Rights Reserved. Website developed by zombie.studio