Ukraina kërkon që Çernobili tëfutet në UNESCO

Një stacion bërthamor i rrethuar nga rrënoja dhe ndërtesa të braktisura personifikojnë Çernobilin në Ukrainë. Së shpejti autoritetet kanë kërkuar që ajo të bëhet pjesë e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, duke shpresuar se një caktim i tillë mund të nënkuptojë më shumë fonde dhe më shumë turistë. Qeveria ka filluar një proces që përfundimisht mund ta lejojë atë të aplikojë në organin kulturor, shkencor dhe arsimor të Kombeve të Bashkuara për mbrojtje. Më 26 Prill, ish-republika Sovjetike shënon 35-vjetorin e katastrofës bërthamore të Çernobilit në 1986, kur një reaktor i…

Read More