Astronautët në hënë do të jenë në gjendje të përdorin WhatsApp dhe Netflix falë firmës britanike

Inmarsat është një nga disa firmat e MB të ngarkuara nga Agjencia Evropiane e Hapësirës për krijimin e telekomunikacioneve dhe një sistem navigimi GPS për sipërfaqen e Hënës

Astronautët në misionet e ardhshme në hënë mund të jenë në gjendje të bëjnë miq të WhatsApp dhe të shikojnë Netflix falë përpjekjeve të një kompanie britanike.
Deri në vitin 2028 satelitët e internetit shpresojmë që të rrotullohen rreth hënës, të bërë nga Inmarsat – një nga disa firmat e Mbretërisë së Bashkuar të ngarkuar nga Agjencia Evropiane e Hapësirës për krijimin e telekomunikacioneve dhe një sistem navigimi GPS për sipërfaqen e Hënës.

Nick Shave, nënkryetar i programeve strategjike në Inmarsat, tha: “Ju mund të shikoni filma në Netflix dhe me siguri do të merrni WhatsApp mesazhe në hënë”.

Një mori misionesh janë planifikuar për dekadën e ardhshme që do të shohin njerëzit një rikthim për herë të parë që nga viti 1972. Kompanitë tregtare po planifikojnë gjithashtu misione hapësinore në të ardhmen.

David Parker, drejtor i eksplorimit njerëzor dhe robotik në ESA, përshkroi udhëtimet e ardhshme në hënë si “eksplorimi sistematik i” kontinentit tonë të tetë “”.

Ai shtoi: “Hëna është një depo e 4.5 miliardë viteve të historisë së sistemit diellor, por vështirë se kemi filluar të zhbllokojmë sekretet e saj.”ALSAT M

Related posts