Biblioteka Presidenciale dr.Ibrahim Rugova nga sot nis punën

Vjosa Osmani, Presidentja e Kosovës sot mori pjesë në hapjen e Javës së Bibliotekës. Kjo javë sivjet shënon edicionin e 18. Nga aty, znj. Osmani ka bërë të ditur se nga sot fillon punën edhe biblioteka presidenciale dr.Ibrahim Rugova.

“Për ne bibliotekat përbëjnë qendra të ruajtjes së kujtesës sonë të përbashkët, kemi nevojë ta bëjmë sa më dukshëm rolin e bibliotekave. Kam nderin qe sot në fillimin e Javës së Bibliotekës dhe shënimit të Ditës së Presidentit, të ju kumtoj qytetarëve që sot nisë punën edhe Biblioteka Presidenciale dr.Ibrahim Rugova, që është fryt i bashkëpunimit të ngushtë ndërmjet institucioneve tona dhe përkrahjes nga miqtë tanë si Shtetet e Bashkuara të Amerikës”, tha Osmani.

Tutje, presidentja Osmani tha se kjo bibliotekë do të jetë vendi që promovon vlerat e demokracisë dhe shtetit të Kosovës. Derisa shtoi se Biblioteka Kombëtare e Kosovës, Pjetër Bogdani, do të jetë burim tejet i rëndësishëm për bibliotekën presidenciale.

Related posts