Biden afër fitores, kryeson ne Pensilvani, Gjorgjia, Nevada dhe Arizona.

Tri ditë pas ditës së zgjedhjeve, i nominuari demokrat Joe Biden mori kryesimin e ngushtë në Pensilvani dhe Gjorgjia, sipas Associated Press, duke e vendosur atë në majën e një fitoreje në Kolegjin Zgjedhor.

Të Premten, Biden mori një epërsi prej 5,500 votash në Keystone State. Ai gjithashtu mori një epërsi të ngushtë në Gjeorgji, duke i dhënë të nominuarit Demokrat kryesimin në një shtet që nuk ka votuar për një Demokrat për president që kur Bill Clinton ishte në garë në vitin1992.

Të dy shtetet mbetën të ngushta me votat e mbetura për të numëruar, por ato vota të mbetura janë fletëvotime me postë që janë thyer gjerësisht në favor të ish-nënkryetarit. Biden gjithashtu kryeson në votën popullore.

Gjorgjia mund të mbetet e ngushtë dhe e pavendosur, pasi votuesit atje kanë kohë deri të Premten për të kthyer fletëvotimet ushtarake jashtë shtetit, si dhe për të kuruar, ose rregulluar, gabimet në fletët e votimit që mungojnë. Fletëvotimet e përkohshme gjithashtu mbeten për t’u numëruar, si dhe votat me postë nga disa qarqe me prirje për demokratet.

Në Pensilvani, mijëra fletëvotime akoma duhet të numërohen, shumë nga qarqet me prirje demokratike.

Related posts

Leave a Comment

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.