“Nostradamusi” Bill Gates tregon se çfarë do të ndodhë në 2021

Në një postim në blogun e tij personal, Gates tha se “ka dy arsye për të pasur shpresë”, por paralajmëron se jemi ende herët për t’iu kthyer jetës normale, pasi “nuk jemi jashtë rrezikut”. Ai po paraqitet si një lloj “parashikuesi” qysh nga fillimi i pandemisë COVID-19, kësaj radhe theksoi se lajmi i keq i ditëve të fundit është varianti i ri i koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar: “Pandemia mund të përkeqësohet në muajin e ardhshëm. Duhet të mësojmë më shumë mbi variantin e ri që është shfaqur, që duket…

Read More

Qeveria Hoti në “letargji”, gjithçka me vonesë

Ligji për rimëkëmbjen ekonomike, për kundër faktit se është premtuar shumë më heret, nuk po arrinë kurrsesi të kaloj ne kuvend, ky ligj është cilësuar si shumë i nevojshëm nga njohësit e qështjeve ekonomike.Kosova, si shumë vende të botës, është prekur nga mbyllja për shkak të pandemisë Covid-19 dhe kjo ka bërë që aktiviteti ekonomik të bjerë ndjeshëm.Ishte miratuar një pako emergjente nga ish Qeveria Kurti, ku kishin përfituar ndihmë financiare shumë biznese, kryesisht në pagesat e punëtorëve dhe një pjesë të qirasë, pas ardhjes në krye të qeverisë, Avdullah…

Read More