Edhe Spanja e kufizon përdorimin e vaksinës AstraZeneca

Spanja është rreshtuar në listën e vendeve, që do të vendosin një kufi moshe për aplikimin e vaksinave të kompanisë ‘AstraZeneca’.

Ministria e Shëndetësisë së Spanjës njoftoi sot se do të kufizojë përdorimin e vaksinës AstraZeneca/ Oxford tek ata mbi moshën 55 vjeç, pas vendimeve të ngjashme të marra nga vendet e tjera evropiane.

Greqia, Franca, Gjermania, Belgjika, Danimarka, Suedia dhe vende të tjera të vendosur kufizime në moshë për këtë vaksinë, të cilat janë zhvilluar nga kompania britanike-Suedisht AstraZeneca dhe Universitetin e Oksfordit, për shkak të mungesës së vlerësimit të rrezikut në popullsinë e vjetër.

“Komiteti i shëndetit publik, në takimin e sotëm dhe në vijim të provave shkencore, dha dritën jeshile për të vendosur moshën 55 vjeç si moshën maksimale për vaksinimin me vaksinën AstraZeneca”, tha ministria e shëndetësisë spanjolle në një njoftim për shtyp.

Related posts