Gjergj Kastrioti dhe Adem Jashari bashkë në pikturat e Drilon Pantinës


Është ai Drilon Pantina, i cili në një intervistë për Klankosova.tv tregoi për punën, motivin, mënyrën e realizimit dhe shumëçka tjetër.

Intervista e plotë:

Klan Kosova: Qe sa kohë keni filluar të merreni me këtë lloj të pikturës?

Drilon Pantina: Historia ime me pikturën digjiitale ka filluar në vitin 2012. Fillimisht kam eksperimentuar me programe të thjeshta softuerike për editim dhe kam mësuar pak a shumë prinicipet e përgjithshme të punës. Rreth një viti më vonë kam punuar me një program editimi që është pak a shumë i ngjashëm me ‘Photoshop’-in. Aty kam filluar me editime pak më të komplikuara dhe më pas kam kaluar në ‘Photoshop’.

Klan Kosova: Si të ka lindur ideja për këtë lloj të artit?

Drilon Pantina: Ka ardhur krejt natyrshëm. Gjithmonë më ka tërhequr ana vizuele e gjërave dhe ideja për të kombinuar këtë me pasionin për teknologjinë e kompjuterit ka qenë motivi kryesor. Sigurisht e ardhmja e këtij profesioni dhe mundësitë për zhvillim karriere kanë patur rolin e tyre në këtë drejtim.

Klan Kosova: A jeni ju i pari i cili keni arritur me këtë formë të pikturimit? Ku e keni gjetur inspirimin?

Drilon Pantina: Jo, sigurisht që nuk jam i vetmi. Sot ka shumë të tjerë që merren me këtë lëmi.

Sa i përket inspirimit, mund të them se në fillim jam ndikuar nga artistët tjerë, si, ta zëmë Alex Koshelkov dhe Lewis Moorhead. Ideja për të patur shkathtësitë e tyre për t’i dhënë formë imagjinatës sime në formë të pikturave digjitale më ka nxitur gjithmonë.

Klan Kosova: Si arrini ta realizoni këtë punë? Nëse keni mundësi na shpjegoni në pika të shkurtëra si bëhet pikturimi digjital?

Drilon Pantina: Në rend të parë vie koncepti dhe pak a shumë ideja se si do duket produkti final. Pastaj fillon të gjesh material rreth të cilit zhvillohet piktura. Kjo fazë është ndonjëherë e vështirë dhe kur nuk ka ndonjë zgjedhje të mirë duhet zhvilluar diçka vetë. Në atë rast duhet siguruar që gjithçka përkon me idenë finale. Pas kësaj e përfundojmë draft-in e parë. Pastaj, duhet punuar me detaje dhe kjo është pjesa e cila kërkon më së shumti kohë. Në fund duhet rishikuar disa herë për përmirësime të mundshme.

Klan Kosova: Cilat janë motivet ose domethëniet e pikturave?  Na i trego tre prej tyre?!

Drilon Pantina:

1.Osiris

Kjo figurë ka një atribut alt të zbrazët; emri i kartelës për të është Osiris.jpg

Osiris, apo Usir nga latinishtja, është figurë e rëndësishme mitologjike e Greqisë antike dhe simbol i fuqisë.

Punimi ka qenë për një projekt të Flaka Krelanit e cila njihet për vokalin e saj muzikor dhe piktura synon të paraqesë këtë.

Warrior Return (Kthimi i luftëtarit)

Kjo figurë ka një atribut alt të zbrazët; emri i kartelës për të është luftetari-scaled.jpg

Ky është një rrëfim i imagjinuar i një prijësi luftarak që qëndron triumfalisht derisa shikon gjurmët e shkatërrimit në vendin e tij.

Third November (Nëntori i tretë)

Kjo figurë ka një atribut alt të zbrazët; emri i kartelës për të është Gjergji-dhe-Ademi.jpg

Ky është në fakt projekti im më i dashur dhe të cilit i kam kushtuar më së shumti kohë. Ideja më ka ardhur në nëntorin e vitit 2014. Në të kam bashkuar dy figurat ndër më të rëndësishmet të historisë sonë [Gjergj Kastrioti – Skënderbeu dhe Adem Jashari} duke vështruar vendin të lirë ashtu si e deshën. Sigurisht, edhe shqiponja e lirë nuk kishte si të mungonte aty.

Related posts