Rriten fitimet e hoteleve në të gjithë globin, vetëm në Evropë jo

Në një kthesë nga muajt e mëparshëm, fitimi operativ bruto për dhomë në dispozicion (GOPPAR) në SHBA u kthye pozitiv në shkurt dhe me 10.82 dollarë, ishte 675.5% më i lartë se në janar. Megjithëse kërcimi në pozitivitet pasi tetë nga 10 muajt e fundit ishte negativ ishte shkak për festë, GOPPAR në Shkurt është akoma 89.5% më pak se e njëjta kohë e një viti më parë.

Sipas HotStats, në hap me rritjen e fitimit ishte një rritje në të dy dhomat dhe të ardhurat totale. RevPAR u rrit me 14 dollarë gjatë janarit në 50,81 dollarë, ndërsa TRevPAR u rrit gati 20 dollarë në 73,81 dollarë. Përdorimi në muaj gati u mbyll me 30%, e cila do të kishte qenë nota më e lartë që nga Marsi i vitit 2020. Rritja prej 7 përqind në muajin e shfrytëzimit u shoqërua nga një rritje e normës në nivelin më të lartë që nga Marsi i kaluar.

Ndërsa të ardhurat shënuan rritje, shpenzimet mbetën të heshtura. Puna e përgjithshme mbi bazën e dhomës në dispozicion ishte 33,13 dollarë, që është 67,1% më e ulët se në të njëjtën kohë të vitit të kaluar dhe më pak se 2 dollarë më shumë se muajin e kaluar.

Shpenzimet e departamenteve të pa shpërndara mbetën të depresionuara, duke përfshirë shërbimet, me 22.9%. Kostot totale të përgjithshme ishin më të ulëta 49.6% VV.

Marzhi i fitimit u regjistrua në 14.7% – niveli i tij më i lartë që nga shkurti i kaluar dhe vetëm hera e tretë në 12 muaj që IKP ishte pozitiv.

PINAKAS

Evropa e ngatërruar

Të dhënat e favorshme në Sh.B.A nuk mund të kopjohen në Evropë, e cila vazhdon të pengohet nga bllokimet e lidhura me COVID nga vendi në vend. RevPAR mbeti i bllokuar në baltë gjatë këtij muaji, duke munguar çdo shtytje përpara si në përdorimin ashtu edhe në nivelin. Me 13,66 €, RevPAR ishte me 85% më parë.

Mungesa e të ardhurave ndihmëse mbyti TRevPAR-in dhe mungesa e të ardhurave e rrëzoi GOPPAR-in në territorin negativ për të pestin muaj radhazi, në – 10,98 €.

Pavarësisht shpenzimeve që qëndrojnë poshtë, marzhi i fitimit arriti në -48.5%.

APAC dhe Lindja e Mesme Qëndron në Kurs

Ndryshe nga Evropa, Azi-Paqësori dhe Lindja e Mesme vazhduan të shfaqnin ngritje.

Ishte shkurti i kaluar që APAC së pari pa performancën e hotelit të saj duke rënë mbi greminë për shkak të COVID-19 – kjo është arsyeja pse GOPPAR këtë muaj tregoi përmirësimin e saj të parë YOY. APAC regjistroi muajin e nëntë radhazi të fitimit pozitiv, megjithëse rritjen më të ulët për të njëjtën periudhë me vetëm 1.50 dollarë.

RevPAR u regjistrua në 38.25 $, e cila ishte më e ulët 16.4% për një vit më parë. Nxënja mbeti mbi 30%, ku ka qenë që nga qershori i kaluar. Norma u rrit me 6 dollarë nga muaji i kaluar në 116.33 dollarë.

Ashtu si fitimi, të ardhurat totale u tërhoqën në shkurt në nivelin më të ulët që nga korriku i kaluar. Ulja e TRevPAR, megjithë shpenzimet ende të heshtura, duke përfshirë një rënie prej 17.9% të punës totale dhe një rënie prej 14% të shpenzimeve të përgjithshme totale, rezultoi në deflatimin e numrit GOPPAR.

Marzhi i fitimit në muaj u regjistrua në 2%, 1.9 pikë përqindje më i lartë se në të njëjtën kohë të vitit të kaluar.

Lindja e Mesme tregoi GOPPAR-in më të lartë të çdo rajoni global, duke kontrolluar me 19,75 dollarë, e cila ishte ende 73% më e ulët se e njëjta kohë e një viti më parë dhe më e ulta për shifrën që nga nëntori.

Përtej fitimit, numrat e linjës kryesore vazhdojnë të performojnë mirë duke marrë parasysh rrethanat globale. Përdorimi qëndroi mbi 40% për të katërtin muaj radhazi, me një rënie prej 29.8 pikë përqindjeje krahasuar me vitin e kaluar. RevPAR ra muaj pas muaji në 59,72 $, një rënie 15% gjatë janarit.

Megjithëse kostot e punës janë akoma në rënie YOY, ato janë rritur muaj pas muaji, duke arritur një lartësi prej 39,40 $ në shkurt, 11 dollarë më të larta se prilli, kur rajoni i Lindjes së Mesme për herë të parë pa performancën e tij masivisht të bjerë. Shpenzimet e përgjithshme gjithashtu u rritën në nivelin më të lartë që nga prilli.

Marzhi i fitimit në muaj u regjistrua në 19.5%/traveldailynews.com

Related posts