Sot, dita e fundit e aprovimit të aplikimeve për votat nga diaspora

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, sot e ka ditën e fundit për të aprovuar aplikimet për votim nga e mbarë diapora.

Sekretariati i KQZ ka dhënë shifrat për votuesit e regjistruar deri më tani dhe ata që janë verifikuar.

Të aprovuara deri tani janë 127,639 aplikacione dhe në pritje për aprovim janë 10,964”.

Kryeshef Ekzekutiv i këtij institucioni, Burim Ahmetaj, ka thënë se nga baza aktuale e të dhënave janë 178,026 aplikues nga diaspora.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është dashur që deri më 27 janar t’i ketë përfunduar procedurat e regjistrimit të votuesve jashtë Kosovës, sipas planit operacional për zgjedhjet e 14 shkurtit. Por Burim Ahmetaj, kryeshef i sekretariatit të KQZ-së, ka thënë se pret që këto procedura të përmbyllen të dielën.

“Konsiderojmë që shumë shpejt do t’i përmbyllim këto afate në mënyrë që potencialisht të dielën t’u japim mundësi atyre që nuk e konfirmojnë përmes telefonit, apo nuk kemi mundur t’u qasemi përmes telefonit t’i japim të paktën një periudhë ku ata mund të na thërrasin neve në telefon me qëllim të konfirmimit”, ka thënë ai.

Ai në mbledhjen e KQZ-së ka treguar se nga qendra e thirrjeve janë realizuar 48, 712 thirrje deri më tani dhe se nga kjo shifër 41,131 janë të konfirmuara.

115 aplikues kanë deklaruar se s’janë ata që figurojnë në data bazë. Ahmeti njoftoi se 8466 persona nuk e kanë hapur telefonin, por se janë në proces e sipër për provuar t’i kontaktojnë sërish. Për këtë punë janë shtuar linja telefonike dhe tani janë në funksion 33 linja telefonike.

Related posts