Toka do të errësohet për disa minuta, nesër do të ndodhë eklipsi i plotë diellor

E gjitha bota pritet të errësohet plotësisht nesër për disa minuta. Shkencëtarët njoftojnë se nesër do të ndodh eklipsi i përgjithshëm diellor.

Sipas të dhënave më i dukshëm eklipsi do jenë në Amerika e Jugut, Oqeanin Atlantik dhe Afrikën e Jugut.

Po edhe pse eklipsi nuk do mund të shihet të gjithë botën do të ketë disa transmetime të drejtpërdrejta të ngjarjes dhe të gjithë mund të shohin fenomenin, njofton klantv.

Një eklips diellor i plotë ndodh kur Hëna bllokon plotësisht diskun e Diellit dhe toka errësohet për disa minuta.

Eklipsi i fundit i plotë diellor ka ndodhur më 2 korrik 2019. Ndërkohë para shikohet që në vitin 2021 do të ketë katër eklipse, në 26 Maj, në 10 Qershor, në 19 Nëntor dhe në 4 Dhjetor.

Related posts