Vlerësimi i performancës: Shqiptarët vlerësojnë negativisht punën e qeverisë së Edi Ramës, 52.4% i dhanë notë negative

Shumica e shqiptarëve e vlerësojnë performancën e qeverisë shqiptare në katër vitet e fundit si negative, zbuloi sondazhi i Euronews Albania me kompaninë prestigjioze MRB të enjten.

52.4 për qind e qytetarëve të anketuar i dhanë punës së qeverisë notë negative, ku konkretisht 24.4% thanë se ishte shumë negative dhe 28% si disi negative.

Nga ana tjetër, qeveria mori notë kaluese nga 47.2 për qind e pjesëmarrësve në studim, ku 33.1% thanë se performanca ishte disi pozitive ndërsa 14.1% e cilësuan atë si shumë pozitive.

Gratë ishin ato që u përgjigjën më pozitivisht, ndërsa burrat dominuan përgjigjet negative.

Të rinjtë e moshës 25-34 vjeç ishin kryesisht të pakënaqurit.

Votuesit e pavendosur, në të cilët bazohet fati i zgjedhjeve sipas rezultateve të projektimeve të sondazhit të MRB, ishin në masën 65.7% të pakënaqur me qeverisjen socialiste.

Related posts